Ik help graag andere mensen om ook hun dromen waar te maken of stappen te zetten die nu nog spannend of onmogelijk lijken. Via een enquête heb ik gevraagd hoe ik hierbij het beste kan helpen. De enquête is inmiddels gesloten.

Iedereen veel dank voor het invullen ervan!

Dit zijn een aantal van de resultaten:

  • 68% van de mensen die de enquête invulden is vrouw
  • 45% is tussen de 45 en 54 jaar
  • 58% noemt het boek ‘Het leven is te kort om op kantoor te zitten’ een goede inspiratiebron
  • 25% zou baat hebben bij een zelfstandig te volgen E-cursus
  • 28% kiest liever voor een E-cursus met begeleiding
  • 39% heeft moeite met het loslaten van zekerheden
  • 24% weet niet zo goed waar te beginnen
  • Slechts 4% is bang om later spijt te krijgen

Dromen

In de enquête noemen mensen een veelvoud aan dromen. Woorden die vaak terugkomen: vrijheid, minder stress, ondernemen, buitenland, zinvol, natuur en genieten. Veel mensen dromen van een buitenleven, vaak in een warmer land. Een plek met ruimte en rust, weg uit de ratrace. Sommige mensen geven aan dat ze niet precies weten wat ze willen, maar dat het wel kriebelt.

Hulp- en inspiratiebronnen

Uiteraad heb ik gevraagd of ik mensen zou kunnen helpen bij het verwezenlijken van hun droom. Respondenten konden hierbij meerdere antwoorden geven. Mijn boek blijkt een goede inspiratiebron. Het tweede antwoord dat het meest genoemd wordt: een mini-retraite in Noord-Spanje. Ai… maar liefst 42% vindt dat best een aantrekkelijke optie.

Mini-retraite?

Het was één van mijn plannen. Om mensen in hele kleine groepjes hier te ontvangen en samen te werken aan toekomstplannen. Maar ik ben inmiddels tot het besluit gekomen dat zowel mijn huis als ikzelf hier niet geschikt voor zijn. Zeg nooit nooit. Misschien ga ik nog eens met iemand samenwerken die een mooie locatie heeft om gasten te ontvangen.

E-cursus

Aan een E-cursus blijkt ook ruimschoots behoefte te bestaan. Daar ga ik aan werken. Ik ga jullie nog niet vertellen wanneer die af is, want ik ga het maken ervan combineren met mijn schrijfwerk, mijn vrijwilligerswerk, mijn buitenwerk en mijn rustige leven hier.

Ik hou jullie op de hoogte!

Niks missen? Altijd de nieuwste blogs in je inbox!

*verplicht