Nee, dat is niet om je mailadres te ontfutselen om je vervolgens dingen te gaan aansmeren die je niet nodig hebt. Je kent me toch?

Het is noodgedwongen. Wellicht heb je gemerkt dat het in de zomer van 2021 nogal stil werd op mijn blog. Ik zat die tijd te broeden. Op hoe het verder moest. Ik voelde me namelijk al een tijdje niet meer vrij om te schrijven waarover ik wilde schrijven. Daar ga ik verder niet over uitweiden, maar dat is de reden dat ik heb besloten om veel blogs achter een wachtwoord te plaatsen.

Dat wachtwoord ga ik ook nog af en toe wijzigen. Het wordt een beetje ondoenlijk om iedereen daar steeds persoonlijk over in te lichten. Of je te vragen om het ergens op een briefje te schrijven. Dus als je mijn afgeschermde blogs wilt lezen, abonneer je dan hieronder. Bij elke nieuwe post ontvang je een mailtje. Onderaan dat mailtje (in het zwarte deel) staat een hint naar het (nieuwste) wachtwoord. Iets makkelijks, dat de meeste Nederlanders gewoon begrijpen.

Sorry voor deze fuss. Er zijn twee alternatieven: of ik ga alleen nog maar over algemene dingen schrijven, of ik stop met bloggen. Dat laatste blijft overigens nog steeds een optie. We’ll see.