Mooie dingen doen met tekst en taal

Tekstlogo klein

Een ambtelijke of specialistische tekst delen met een groter publiek? Een rapport of jaarverslag met teveel wol en jargon? Ik maak er kaas van! 

Ik ben tekstschrijver en redacteur, met een zwak voor de overheid en de publieke zaak. Voordat ik in 2016 als zelfstandig tekstschrijver begon, werkte ik jarenlang bij de gemeente Amsterdam als woordvoerder, senior communicatieadviseur en trainer storytelling. Ik ben sterk met taal en goed in het omtoveren van ingewikkelde teksten in een prettig leesbaar verhaal. 

 

image-0
image-1
image-2
image-3
image-4
image-large-0
image-large-1
image-large-2
image-large-3
image-large-4

Mijn kenmerken

Snel

Ik werk ongeveer 16 uur per week als tekstschrijver. Meer heb ik niet nodig om van te leven. De rest van mijn activiteiten zijn zelden tijdgebonden. Dat betekent dat ik met korte deadlines kan werken.

Helder

Veel mensen kenmerken mijn teksten als transparant en makkelijk leesbaar. 'In één ruk uitgelezen' is het commentaar dat ik veruit het meest hoor over mijn boek.

De publieke zaak

Ik heb hart voor de publieke zaak. Ik (her)schreef onder meer teksten voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Inspectie van het Onderwijs, gemeente Baarn, gemeente Amsterdam, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de corporatiesector.

Verhaaltechnieken

Verhalen maken een tekst fijn om te lezen en makkelijk om te begrijpen. Ik volgde verschillende modules aan de Schrijversvakschool en toen ik nog in Nederland woonde gaf ik trainingen storytelling. Ik pas verhaaltechnieken nog steeds toe op mijn teksten en kan je er ook over adviseren.

Wat ik doe

Een opname uitwerken

Jij neemt een interview, een presentatie of een podcast op en ik maak er een mooie tekst van.

Teksten korter en actiever maken

Ik maak lijdende zinnen actief en schrap de ruis en de overbodige werkwoorden.

Spel- en taalfouten herstellen

Een foutje is snel gemaakt. Ik haal ze eruit.

Ambtelijk en archaïsch taalgebruik omzetten

Ambtenaren worden gelukkig steeds meer aangemoedigd om heldere taal te gebruiken. Maar het blijft lastig. Geen nood, ik help.

De structuur verbeteren

Een logische opbouw zorgt ervoor dat je een tekst sneller begrijpt.

Jouw verhaal of blog schrijven

Als jij me het materiaal levert, dan maak ik er kaas van. Ik kan je ook zelf interviewen.

Vanuit Spanje

Mijn schrijftafel staat op het Noord-Spaanse platteland. Vaak letterlijk in de tuin, met uitzicht op de Picos de Europa. Dat betekent dat we contact onderhouden via e-mail, telefoon of een online videoverbinding. Je kunt vanzelfsprekend rekenen op Nederlandse punctualiteit. Ik reageer snel en deadlines zijn heilig.

Btw verlegd

Ik sta in Spanje geregistreerd als ondernemer (autónomo) en heb een intracommunautair btw-nummer. Dat betekent dat de btw verlegd wordt naar jouw organisatie: je betaalt de btw niet aan mij, maar draagt die rechtstreeks af aan de Nederlandse belastingdienst. De factuur is zowel in het Spaans als in het Nederlands opgesteld.