Mooie dingen doen met tekst en taal

Tekstlogo klein

Een ambtelijke of juridische tekst delen met een groter publiek? Op zoek naar een ghostwriter voor je blogs? Een prettig leesbaar rapport of jaarverslag? Ik help je graag!

Ik ben schrijver, tekstschrijver en blogger. Voordat ik als zelfstandig tekstschrijver begon, werkte ik jarenlang bij de gemeente Amsterdam als woordvoerder, senior communicatieadviseur en trainer storytelling. Mijn specialisme is het vertalen van ingewikkelde teksten naar prettig leesbare taal. Daarbij maak ik onder meer gebruik van verhaaltechnieken.

 

image-0
image-1
image-2
image-large-0
image-large-1
image-large-2

Kwaliteiten

  • Snel: ik werk gemiddeld één tot twee dagen per week als tekstschrijver. De rest van mijn werk is meestal niet tijdsgebonden. Dat betekent dat ik met korte deadlines kan werken.
  • Helder: veel mensen kenmerken mijn teksten als transparant. Ik haal de ruis eruit en wat overblijft zijn puntige en prettig leesbare zinnen.
  • Raak: ik heb het doel van de tekst scherp op mijn netvlies. Ik redigeer met de lezer in gedachten en schroom niet om feedback te geven.

Specialiteiten

  • Overheid en semi-overheid: mijn specialiteit is het 'vertalen' van ambtelijke teksten in een prettig leesbaar verhaal.
  • Enkele van mijn opdrachtgevers: ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gemeente Amsterdam, gemeente Baarn en de Inspectie van het Onderwijs.
  • Storytelling: ik gaf in Nederland trainingen storytelling en pas regelmatig verhaaltechnieken toe om teksten toegankelijker te maken.

Vanuit Spanje

Mijn schrijftafel staat op het Noord-Spaanse platteland. Dat betekent dat we contact onderhouden via e-mail, telefoon of een online videoverbinding. Je kunt vanzelfsprekend rekenen op Nederlandse punctualiteit. Ik reageer snel en deadlines zijn heilig.

Btw verlegd

Je ontvangt je factuur vanuit Spanje en daarvoor heb ik een intracommunautair btw-nummer. Dat betekent dat de btw verlegd wordt naar jouw organisatie: je betaalt de btw niet aan mij, maar draagt die rechtstreeks af aan de Nederlandse belastingdienst. De factuur is zowel in het Spaans als in het Nederlands opgesteld.