Hola, ik ben Lonneke

Sinds de zomer van 2018 woon ik in een geel huis halverwege een berg in het Noord-Spaanse Asturias. Ik werk ook vanuit dat huis, of vaak vanaf de veranda, met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Picos de Europa. Ik heb mijn leven op zijn kop gezet, maar eigenlijk ben ik juist op mijn pootjes terecht gekomen.

Ik verdien mijn geld met wat ik het liefste doe: schrijven. Ik vind houthakken ook heel leuk om te doen, maar daar wil niemand me voor betalen. In de nabije toekomst komt er nog een activiteit bij: andere mensen een zetje geven om ook te gaan doen wat ze het liefste doen.

image-0
image-large-0

Mijn kwaliteiten

Ik neem mezelf niet al te serieus. Opgeblazen Linkedin-profielen zijn er al genoeg. Ik word steeds een beetje beter in houthakken en dat kettingzagen krijg ik ook nog wel onder de knie. Met de spitskolen ben ik wellicht wat overmoedig, want ik heb nog niet genoeg kwantitatieve gegevens om te kunnen zeggen of er sprake was van beginnersgeluk.

Ik ben wel heel serieus met mijn schrijfwerk.

  • Mijn Nederlands is vanzelfsprekend uitstekend. Zoals het een taalpurist betaamt, schaam ik me dood als iemand me op een fout betrapt.
  • Schrijven is een ambacht. Daarom is het ook zo'n mooi vak. Het is een kwestie van technieken toepassen, veel doen, veel schaven en niet snel tevreden zijn.
  • Deadlines van opdrachtgevers zijn op Finca Lonica heilig. Dan groeit het onkruid in de moestuin nog maar een paar dagen door.

Schrijven

90%

Redigeren

90%

Houthakken

40%

Kettingzagen

30%

Spitskool kweken

80%

Geduld (gaat steeds beter)

50%