Hola, ik ben Lonneke

Sinds de zomer van 2018 woon ik in een geel huis halverwege een berg in het Noord-Spaanse Asturias. Ik werk ook vanuit dat huis. Of nog liever op de veranda of in de tuin, met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Picos de Europa. Ik heb mijn leven op zijn kop gezet, maar eigenlijk ben ik juist op mijn pootjes terecht gekomen.

Ik verdien mijn geld met een van de dingen die ik het liefste doe: schrijven. Ik werk als tekstschrijver voor opdrachtgevers in Nederland. In september 2019 publiceerde ik mijn eerste boek 'Het leven is te kort om op kantoor te zitten'.

image-0
image-large-0

Wat ik graag doe

Ik ben ervan overtuigd dat je in het leven zou moeten doen wat je voldoening geeft. Waar je  ‘s ochtends je bed voor uit komt. Mijn leven bestaat uit schrijven, gecombineerd met heel veel buiten zijn. Klooien in de moestuin, houthakken, kastanjes zoeken, wandelen langs de kust. Maar ook gewoon stil kunnen staan omdat je een specht ziet. Of een bosuil hoort. En op een bankje zitten in de zon met een poes op je arm.

  • Ik zwem in tijd zoals anderen in hun geld zwemmen. Gemiddeld werk ik zo'n 12 tot 16 uur per week als tekstschrijver.
  • Ik probeer zoveel mogelijk met de natuur te leven. Ik eet grotendeels veganistisch, koop weinig spullen, moestuinier biologisch en gebruik dood hout uit het bos om mijn huis te verwarmen.
  • Ik klooi, experimenteer, maak fouten en leer elke dag nieuwe dingen. Die vrijheid is onbetaalbaar. Hiernaast zie je mijn progressie.

Schrijven

92%

Uien en spitskool kweken

78%

Houthakken en vuurtje stoken

66%

De buurvrouw verstaan

49%

Kettingzagen

36%

Hop verbouwen

28%